Taylor York

Taylor York

Namn: Taylor Benjamin York
Födelsedatum: 17 december, 1989
Födelseort: Nashville, Tennessee, USA
Nuvarande ort: Nashville, Tennessee, USA
Smeknamn: T, Tay, Yorkie
Höjs: 178cm (5’10”)
Ögonfärg: Brun
Hårfärg: Mörkbrun, naturligt lockigt
Relationsstatus: Okänt
Syskon: Två äldre bröder

Taylor Benjamin York föddes i Nashville, Tennessee den 17 december 1989. Han är den tredje och yngsta sonen i hans familj. Han har två äldre bröder som är minst åtta år äldre än honom. Hans bror Justin spelar gitarr för Paramore (på turnéer) och var den som lärde Taylor att spela gitarr.

Taylor är den nyaste medlemmen i Paramore, han blev inte officiell medlem förrän 2009, eftersom hans föräldrar insisterade på att han skulle ta examen från high school innan han kunde förfölja en musikkarriär. Taylor brukade köra på Paramores musik, men på grund av pubertet och målbrottet sjönk hans röst, så han inte kunde ta de höga noterna längre. När Taylor tog examen från high school åkte han på turné med Paramore. Hans bästa vän, Zac Farro, spelade trummor för Paramore. Ett år efter Taylor blev en officiell medlem lämnade Farro-bröderna Paramore, på grund av interna konflikter i bandet, och Taylor blev tvungen att ta ett svårt beslut. Han ville fortsätta spela musik med Paramore, vilket betydde att han och hans bästa vän tvingades gå skilda vägar. Taylor och Zac har lyckats hitta tillbaka till deras vänskap sen dess. Uppbrottet inspirerade Paramores sångerska, Hayley Williams, att skriva en låt om hur hon kände sig när hon såg att Taylor var upprörd. Låten heter “Hate To See Your Heart Break” och finns med på bandets senaste, självbetitlade album “Paramore”.

“Var en röst för de utan röst. Denna värld behöver mer kärlek och hopp.”
– Taylor York

Taylor skaffade en hund, Bill, under inspelningen av deras fjärde album, men var tvungen att ge bort honom på grund av det hektiska turnéschemat och allt resande. Taylor älskar att spendera tid hemma med vänner och köpte ett stort hus i Nashville 2011. Taylor och hans hus var med i HGTVs “Interiors Inc” senare samma år, då de renoverade hans vardagsrum.

Liksom resten av bandmedlemmarna är Taylor kristen. Taylor säger att han behöver mycket tid för sig själv, om han inte får det blir han grinig, men han älskar att flumma runt också. Han gillar att skriva rym och är en grym rappare. Han skrev sin första dikt när han var sju år gammal, han kallade den “Bees Just Rule” (“Bin äger”). Taylor säger att han tycker om att cykla och idén på att motionera, men han spenderar väldigt sällan tid åt den senare.

TAYLOR ONLINE
Twitter